Inapoi sus
Zagreb, Croatia
Croatia centrala si de nord
esti aici : Sejururi Croatia // Croatia centrala

Croatia centrala si de nord

 

Hrvatsko Zagorje ( Croatia de nord) este regiunea Nord-Vest din Croatia. Frontiera sa de nord este River Sutla, cea de vest este Slovenia si cea de est River Lonja cea de est. La frontiera de sud se afla Krapina şi Varaždin, precum si periferia orasului Zagreb, care este capitala Croatiei. Hrvatsko Zagorje are o bogata mostenire culturala si istorica. Aici exista numeroase atractii turistice care atrag vizitatori: castele medievale si fortificatii, biserici si siteuri arheologice.

Hrvatsko Zagorje in traducere inseamna "Croatian upland"(zona inalta a Croatiei). Ea cuprinde intreaga zona aflata la nord de muntii Medvednica, pana la Slovenia, in nord si in vest, si pana la regiunile Medjimurje si Podravina in nord si in est. Din punct de vedere administrativ Hrvatsko Zagorje este impartit in judetul Krapina-Zagorj si judetul Varaždin. Capitala din Hrvatsko Zagorje este Krapina. Orasul este adesea mentionat ca fiind capitala culturala a limbii Kajkavian (un dialect al limbii croate). In fiecare an, Festivalul Culturii Kajkavian (Festivalul kajkavske popevke) are loc in Krapina. Kajkavian, dialect al limbii croate, este foarte asemanatoar cu limba slovena.

Krapina este situat in regiunea deluroasa Hrvatsko Zagorje din Croatia, la aproximativ 55 km de Zagreb si de Varaždin. Orasul este centrul si capitala acestui district cu o traditie veche de sute ani. Krapina, ca si oras, este cunoscut inca de la inceputul secolul al XII-lea. Acesta a fost intotdeauna un loc favorit de conducatorii croati si unguri, care si-au construit aici castele si case de vacanta. In secolul al XIX-lea, pe un deal numit Hušnjak, in imediata apropiere a Krapina, arheologul si paleontologul Dragutin Gorjanović-Kramberger, a gasit aici  peste 800 de fosile (Krapinski Pracovjek) , ramasite apartinand neanderthalilor.


Vezi harta cu regiunea Croatia centrala si de nord in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Croatia centrala si de nord

 
 
 

Ne gasesti si pe