Inapoi sus
Orasul Motovun, Croatia
Regiunea Istria verde din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria verde

Regiunea Istria verde din Croatia

 

Istria reprezinta regiunea de nord-vest si cea mai mare peninsula din Croatia, fiind o combinatie de albastru, frumosul tarm, si verde, partea interioara, care abunda in vegetatie mediteraneana. Regiunea Istria are o veche traditie in turism, fiind un loc de intalnire a mai multor culturi, civilizatii si obiceiuri. Se pastreaza urme vizibile a multe monumente culturale, istorice si arheologice, in stare buna de conservare, martore ale istoriei sale trubulente. Numele provine de la unul din triburile ilire, Histri, anticii locuitori ai acestor meleaguri.

Localizarea geografica, apropierea sa cu Italia, Slovenia si Austria, climatul mediteranean, marea calda, exceptionala frumusete naturala, multele plaje au facut ca Istria sa se dezvolte rapid, inca din secolul al XIX -lea ca o destinatie turistica foarte apreciata cu o medii de 2300 de ore insorite in fiecare an. Parcul National Brijuni este un loc cu o exceptionala biodiversitate si un loc unde natura a fost protejata admirabil. Aici au poposit de-a lungul timpului mai multe capete incoronate si sefi de stat, precum Franz Iosef sau Regina Angliei. Regiunea Istria abunda in orase mici cu strazi inguste si pitoresti si oameni prietenosi si ospitalieri. Pazin este centrul administrativ al peninsulei iar cel mai mare oras este Pula, un centru economic si turistic.

Istria verde

Interiorul peninsulei Istria este decorat cu numeroase situri culturale, istorice si naturale, precum si cu dealuri si sate ce au o priveliste rurala minunata. Recent, agroturimul s-a dezvoltat din ce in ce mai mult. Zona ofera specialitati culinare si viticole locale, cazare in ambiante authentice rurale si o varietate de activiti de recreere specifice. Agroturismul este sinonim cu petrecerea unei importante perioade de timp in aer liber, in natura si intalnirea cu frumusetea, mostenirea culturala si valorile vietii intr un mediu rural. Exista posibilitatea organizarii de vanatori.

Pe de alta parte pantele abrute, canioanele, potecite montene periculoase si multele stanci fac aceasta zona foarte populara printre fanii sporturilor expreme, precum cei ce practica parapantismul, catararile, mountain biking, planorismul si speologia.


Vezi harta cu orasele din regiunea Istria din Croatia in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atractii turistice din Istria verde din Croatia

 
 
 

Ne gasesti si pe