Inapoi sus
Plaja Zlatni Rat (Cornul de aur), Croatia
Principalale atractii turistice din insula brac
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Ce sa vizitezi in insula Brac

Principalale atractii turistice din insula brac

 

Pe insula Brac sunt multe atractii turistice si locuri unde timpul pare sa se fi oprit in loc. Multe locuri de pe insula va vor aduce pacea si va vor invalui intr-o aura a trecutului. Lasati-va sa cadeti in vraja momentului si bucurati-va de minunatul sentiment al evadarii din cotidian.

Plaja Cornul de Aur (Zlatni Rat)

Coasta de sudest a magnificei insule Brac atrage o sumedenie de turisti pe plaja Cornului de aur, care se prezinta ca o fasie triunghiulara, ce se intinde in mare, schimbandu-si geometria in functie de mareele si anotimp. Valurile marii ii schimba mereu forma din cauza curentilor puternici. Cu toate aceste veti fi in deplina siguranta daca doriti sa va petreceti o zi la plaja. Puteti sa va bronzati topless, sa va relaxati la unul din barurile de pe plaja sau doar sa leneviti la soare.

Pietrele albe

Daca sunteti interesati de putina explorare cu sigurana ca veti fi uimiti de carierele de gresie de pe insula. Au fost exploatate intens pentru construirea de monumente, inclusiv pentru Casa Alba.

Vidova gora

Cel mai inalt varf de pe insula este Vidova gora, un loc de unde cu siguranta veti dori sa faceti niste forografii pentru albumul de familie. O minunata panorama a insulei Brac si a celor din vecinatate, care va taia respiratia, la fel ca si specialitatile gastronomice pe care le puteti incerca la restaurantul din apropiere. La poalele muntelui pot fi vizitate ruinele unei manastiri, Blaca, inconjurata de stanci, unde puteti vedea cum traiau oamenii de demult.

Galeria de Arta Branislav Deskovic

Situata in portul de pe insula Brac, aceasta galerie de arta este gazduita de o cladire renascentista din secolul al XVII-lea. Aici pot fi vazute lucrari ale unor artisti croati faimosi, inclusiv ale sculptorilor Ivan Mestrovic si Ivan Rednic precum si ale pictorilor apartinand curentului expresionist abstract Edo Murtic. Branislav Deskovic este de asemenea un cunoscut sculptor croat ce prefera animalele ca subiect al operelor sale.

Manastirea Dominicana

Manastirea dominicana, construita in secolul al XV-lea, este situate la est de Bol, pe locul vechiului Palat Episcopial al Bracului si Hvarului. Muzeul manastirii adaposteste o colectie de monede vechi printre care piese grecesti si cretane, gasite pe insule Hvar si Vis. Pictura lui Tintoretto “Madona si copilul” este de asemenea expusa aici.

Pestera Dragonului (Drakonjia Spilja)

La 6 km vest de Bol, la iesirea din satul Murvica, se gaseste Pestera Dragonului, numita astfel din cauza basoreliefurilor de dragoni ce pot fi vazute in interior, ce se considera a fi opera unui calugar ce a trait in secolul al XV-lea. Vizitele se fac in cadru organizat asa ca intrebati la fata locului de detaliile unui tur.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe