Inapoi sus
Statiunea Rovinj, Croatia
Principalele atractii din statiunea Rovinj
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Ce sa vizitezi in Rovinj

Principalele atractii din statiunea Rovinj

 

Datorita climei blande, a numarului mare de zile insorite, marii calde, peisajului ataractiv, precum si a monumentelor istorice, orasul Rovinj este un loc popular de intalnire pentru artisti, fie ei pictori, scriitori sau actori, de-a lungul intregului an. In zona Rovinj se gasesc multe frumuseti naturale : golful Lim, arhipelagul Sf. Andrea, parcul natural Punta Corente, mlastina Palud si pestera Monfiorenzo.

Muzeul Patrimoniului Rovinj

Acesta este gazduit de un palat baroc si se compune din camere cu exponate dedicate arheologiei, afacerilor maritime si picturi semnate de artisti ai Renasterii si contemporani locali.

Acvariul

A fost fondat in 1891 si este parte din Centrul pentru Cercetari Maritime al Institutului Ruder Boškovic.

Biserica Sf. Euphemia

Clopotnita acestei biserici a fost construita dupa modelul bisericii Sf. Marcu din Venetia. Este dedicata Sf. Euphemia care conform unei legende a aparut in mod misterios in larg intr-o noapte intunecata si furtunoasa. Aici se afla mormantul acestei martire crestine.

Arcada Balbi

Arcada Balbi este parte din poarta de intrare in oras si a fost ridicata in 1679, si are postate cate un cap pe fiecare parte, unul venetian si unul turc, ca simboluri ale razboiului de atunci.

Piata orasului

Numita Trg Marsal Tita, este una dintre cele mai primitoare piete centrale, cu case in stil baroc, un turc cu ceas si o fantana.

Strada Grisia

Incadrata de galerii de arta aceasta strada in scari este locul unde se tine un festival de arta in luna august.

Orasul vechi

Orasul vechi in sine este un loc ce trebuie vizitat, ca o imagine a modului in care arata acest oras cand totul era inghesuit pe o insula, inainte ca in secolul XVII sa fie umplut canalul ce despartea orasul de tarm. Strazile inguste, unduitoare, pavate cu piatra, casele inghesuite, cladirile si pietele pitoresti va dau ocazia sa petreceti o dupa masa frumoasa plimbadu-va inainte de a va indrepta spre port si a va opri sa beti o racoritoare la vreo cafenea.

Insule in apropiere de Rovinj

  • Katariana - hotelul Katarina se afla pe o mica insula in bazinul portului Rovinj
  • Insula Rosie (Crveni Otok) - se afla la sud-vst de oras, nu departe de Zlatni blank si Hotelul Sol Club Istra. In trecut aici se afla manastirea Sv. Andrija
  • Insulele Banjol, Muntravo si Sameri se afla la nord de insula rosie
  • Insulele Sturag si Svati Ivan, si farul de aici sunt situate la sud de Insula Rosie
  • Insulele Piruzi, Maskin, Polari, Revera, Vestar sunt la est de Insula Rosie
  • Insulele Mali Sestrica, Veli Sestrica, Gustinja, Pisulj, Kolona si Porer se afla la sud de Rovinj, in directia Barbariga
  • Insulele Veli Figarola si Mali Figarola sunt situate la nord de oras, in golful Valdibora
 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe