Inapoi sus
Statiunea Umag, Croatia
Principalele atractii din statiunea Umag
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Ce sa vizitezi in Umag

Principalele atractii din statiunea Umag

 

Din cauza istoriei furtunoase a orasului Umag, cladirile antice sau medievale timpurii au fost distruse complet. Centrul istoric de azi a mostenit structura urbana a evului mediu. Exista totusi multe memento-uri ale acelor vremuri: fragmente de zid, vile venetiene si strazi inguste si pitoresti. Cea mai bine conservata si cea mai veche cladire este turnul de vest ce gazduieste muzeul din Umag, unde se pastreaza o colectie pretioasa de artefacte arheologice gasite in oras.

Farul din Savudrija

Cel mai vechi far de pe coasta Adriaticii a fost construit in 1818. Este inalt de 36 de m si lumina sa este vizibila de la 32 de kilometri. Constructia farului este legat de o poveste de dragoste a Contelui Metternich, care, desi era casatorit, s-a indragostit de o fata din zona, iar farul a fost construit in onoarea ei. Privelistea din far este superba!

Promontoriul Sipar

Intre Savudrija si Umag, la mareele mici, se poate vedea un promontoriu stancos lung de 200 m si lat de 50, care se ridica dintre valurile marii. Acestea sunt ruinele Castelului Sipar, datand din secolul V. Orasul Siparis s-a dezvoltat aici in vremea romanilor, dovada stand fundatiile de vile, case, mozaicuri, marmura, ceramica, urne si monede descoperite aici datand din vremea lui Constatin pana la Valerius. Siparis a fost jefuit si distrus in 876 de piratii Neretviani, condusi de Ban Domagoj si nu s-a mai ridicat la faima anterioara.

Vila Tiola

Acest loc este un adevarat paradis pentru scufundatori. Aceasta vila luxurianta avea propria baie roamana, o cisterna, imense camere de locuit decorate luxuriant cu mozaicuri pe podea si fresce pe pereti. Ruinele unui chei lung de 30 de m si lat de 6 se mai vede in mare, in apropierea vilei, in timp ce ruinele unei constructii enorme sugereaza ca ar putea fi bazinul unei alte vile romane.

Locuri de vizitat in apropiere de Umag

In apropierea localitatii este situat hotelul Sol Koralj, in care este situat Parcul Veveritelor. Acesta este un proiect ecologic realizat in parteneriat cu Scoala Primara din Marija si Lina si a industriei turistice istriene, care contine informatii despre speciile de veverite care traiesc in apropiere de Umag. Este un parc unde puteti observa aceste specii in mediul lor natural, le puteti vedea jucandu-se si cu acest prilej puteti invata si ceva nou.

Sporturile si activitatile de petrecere a timpului liber

Orasul Umag este o faimoasa statiune turistica la malul marii unde veti gasi numeroase terenuri de tenis si este o locatie unde se organizeaza mai multe turneuri de tenis. Alte sporturi practicate aici le include pe cele mai populare sporturi de vara din Croatia cum ar fi navigatia, surful si alte activitati de plaja. Umag ofera o varietate larga de activitati sportive si de petrecere a timpului liber.

In afara de obisnuitele activitati acvatice ca scufundarile, skiul nautic, surfingul si navigatia se mai pot gasi si locuri unde se face echitatie (Konjicki Centar Juricanija, Sol Polynesia).

Tenisul are insa cea mai lunga traditie in Umag. Exista aprox. 100 de terenuri de tenis in statiune sau in centre internationale dedicate tenisului cum este Stella Maris.

In afara de cele de mai sus, puteti vizita centrul acvatic Katoro Umag, unde puteti inchiria barci, caiacuri, ski jeturi si multe altele necesare sporturilor extreme. Puteti de asemenea sa sariti cu parasuta sau sa va dati cu banana.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe