Inapoi sus
Insula Brac, Croatia
Insula Brac din Dalmatia centrala
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Insula Brac

Insula Brac din Dalmatia centrala

 

Insula Brac este a treia insula ca marime din Croatia, cu o suprafata de aproximativ 396 de km patrati masurand 36 de km lungime si 12 latime. Este separata de uscat de un canal lung de aproximativ 10 km. La vest este despartita de insula Solta de catre stramtoarea Split, in timp ce la sud insula Hvar se poate atinge dupa traversarea canalului cu acelasi nume.

Insula Brac se gaseste la doar 1 ora de mers cu feribotul departare de Split sau Makarska. Este o insula cu aeroport, drumuri bune si porturi, o adevarata oaza de natura nederanjata, arhitectura autentica si o liniste minunata ce pare a apartine unor timpuri trecute si uitate.

Localitatile - statiuni din insula Brac

Statiunea Bol

Statiunea Bol este cea mai veche asezare de coasta de pe Brac. Are multe plaje frumoase. La vest de aceasta se gaseste plaja Zlatni Rat (Cornul de aur), unde puteti sa va bucurati de o plaja cu pietris alb, sa inotati intr-o mare limpede sau sa incercati windsurf-ul intr-unul dintre cele mai bune locuri pentru practicarea acestui sport din Croatia. Este cea mai populara destinatie pentru pasionatii de windsurf, dar ofera si multe alte facilitati pentru alte sporturi, astfel ca atrage foarte multi tineri, mai ales prin animata viata de noapte. Aici pot fi gasite nenumarate cafebaruri, cluburi de nopte, baruri si multe discoteci. Ca toate orasele de pe coasta dalmata oferta de peste, carne si vinuri locale ale restaurantelor este notabila.

Statiunea Sutivan

Orasul Sutivan este un mic oras situate pe insula Brac, in partea de nord-vest a acesteia, in partea opusa de Split. Orasul se intinde intr-un amfiteatru natural creat de dealurile din jur, intr un peisaj de pini si maslini. In centrul orasului se gaseste un mic port, tipic mediteranean. Daca preferati vacantele cu familia, plajele diverse cu ape curate si umbra pinilor, atunci Sutivan este potrivit pentru dvs. Plajele pot fi gasite atat in centrul orasului cat si in toate directiile in afara acestuia.

Statiunea Supetar

La est de Sutivan, (10 km) se gaseste orasul Supetar, cel mai mare port de pe insula, conectat de Split prin curse de feribot. Are o multitudine de restaurante si baruri, fiind un loc unde puteti gasi aproape tot ce va doriti. Populatia de peste 3500 de locuitori face din acest oras cel mai mare de pe insula Brac si centrul insulei. Pe langa hotelurile de inalta calitate, multe case locale ofera cazare pentru turisti sub forma unor apartamente ce pot fi inchiriate.

Statiunea Milna

Este localizata in partea de vest a insulei Brac, la 18 km de Supertar. Este faimoasa pentru superbul golf in care vasele imparatului Diocletian s-au adapostit la vremea construirii palatului sau din Split. Astazi exista un port cu mai multe dane, modern echipate pentru uzul iahturilor ce vin aici din intreaga lume.

Statiunea Pucisca

Frumusetea localitatii Pucisca este eterna. Plajele sunt stancoase si cu pietris, dar exista multe golfuri mici unde fiecare isi poate gasi un colt intim, doar pentru el. Se amenajeaza constant noi plaje, in special dintre cele potrivite pentru copii mici. Se gasesc cateva restaurante excelente, taverne si multe cafenele, pizzerii, o cofetarie si un hotel. 

Statiunea Postira

Postira este un mic oras mediteraneam localizat in nordul insulei Brac, la 8 km de Supetar. Oferta turistica de aici are la baza posibilitatea cazarii la hoteluri sau apartamente, ideale pentru o vacanta linistita cu familia. Pentru cei care prefera o vacanta activa, gasesc terenuri de basket, tennis si locuri unde se pot juca popice.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe