Inapoi sus
Orasul Buje, Croatia
Orasul Buje din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria verde // Orasul Buje

Orasul Buje din Croatia

 

Orasul Buje este situat la 10 km in interior de la Marea Adriatica si este localizat in partea de nord-vest a peninsulei Istria. Orasul vechi si-a pastrat structura urbana medievala cu o piata in centru, strazi inguste si o fortificatie. Peisajul este imbogatit de terase in trepte, modificate antropic pentru a se putea realiza plantatii de maslini si vie.

Apropierea de mare si peisajul continental, varietatea de climat mediteranean dar cu influente continentale, traditiile si agricultura, mestesugurile, industria, vanatul si turismul, vaile si dealuri, natura nedistrusa si lipsa poluarii, apropierea de Pula, Rijeka, Koper si Trieste fac din aceasta zona una dintre cele mai atractive din Istria.

In apropierea orasului, cel mai important centru turistic este Kanegra, localizat intr-o padure de pini. Aici sunt 233 de bundalow-uri protejate de umbra pinilor, in care se pot caza 4 pana la 6 persoane, restaurante cu terase ce au vedere spre golful Piran si depresiune, discobaruri, un supermarket, posta si schimb valutar. Centrul sportiv ofera un teren de tenis, mese pentru ping pong, teren de minigolf si inchirieri mountain-bike.

In zona unde s-a dezvoltat turismul rural se ofera specialitati gastronomice locale si acces la peisajul nealterat. Diferite evenimente dedicate vinului, precum deschiderea Drumului Vinului, au loc pe parcursul anului.

Exista drumuri printre plantatiile de maslini si o camera de degustare pentru unul dintre cele mai bune uleiuri de masline extravirgine. Drumul vinului si Ziua Pivnitelor Deschise permit turistilor intrarea in pivnitele producatorilor de vin si sa se bucure de produsele locale deja cunoscute, precum momjanski Muscat Bujska sau Teran. Oferta de meniu de la restaurante este bazata pe mancaruri traditionale si specialitati locale de sunca, branza de oaie, verdeturi, ciuperci, anghinare salbatica si multe preparate de vanat precum si foarte apreciatele trufe albe din valea Mirna.

Principalele atractii turistice ale orasului Buje

Biserica Parohiala Sf. Servelus este contruita pe fundatiile unei vechi biserici romano-gotice, din secolul al XII-lea. Reconstructia bisericii a inceput in 1754 si a fost incheiata in 1784. Refacerea s-a facut intr-un stil baroc combinat cu elemente clasice.

La originea construirii Bisericii Milosteniei sta un eveniment miraculous care a dus la plasarea acesteia in afara zidurilor cetatii. Astazi este localizata in Piata Libertatii, un loc de intalnire traditional pentru localnici. Prima capela a fost construita in 1498 si mai tarziu a fost extinsa si reconstruita cu diferite ocazii. In fata bisericii se poate vedea o fresca din 1590 inprejmuita si cu o zona de odihna cu banci, si un turn de clopotnita de 22 de metri inaltime, cu ceas si pasaj cu arcada. Este o biserica cu o arhitectura simpla si armonioasa ce adaposteste opere de arta de valoare.

Muzeul etnografic este situat in pasajul creat de asa numita intrare secundara in cetate, deasupra unei strazi, intr-o portiune din zidul cetatii ce dateaza din secolul al XVII-lea. Muzeul mestesugurilor aduna si expune material cultural din zona. De asemnea aici se poate gasi reconstituirea unei case traditionale specifica regiunii.

Alte locatii ce merita vizitate in apropierea orasului Buje

Momjan

Orasul se poate lauda cu o cetate din secolul al XII-lea, un turn foarte bine pastrat si ruinele unui pod de piatra. Biserica Sf. Martin din secol al XV-leasi o larga selectie de vinuri apartinand producatorilor viticoli cunoscuti.

Kastel

Cunoscut si sub denumirea de Castelvenere, acesta este o fosta necropola cu un superb Oras Vechi si foarte multe vestigii istorice la vedere.

Krsete

Este un loc unde se pot vizita vestigii romane si Biserica Sf. Petru si Pavel, datand din secolul al XVI-lea, unde se pot vedea si doua basoreliefuri in piatra.

Krasica

Regiunea este cunoscuta pentru siturile preistorice insemnate, cu cateva ruine si numeroase descoperiri. In apropiere se gasesc ruinele castrului Lionisa, Kastiona

Bujstina

Bujstina este cunoscut pentru vinurile sale excelente dintre care recomandam Malvasia, Teran, Refosk si in special Muscatul Momjan, unic in lume.

Cum se ajunge in Buje

Buje este bine conectat printr-o retea rutiera cu toate celelalte destinatii. Prima gara este Buzet in partea Croata si Koper in partea Slovena. In apropiere sunt aeroportulrile din Secovlje in Slovenia, Ronchi din Italia si Pula.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atractii turistice din Istria verde din Croatia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe