Inapoi sus
Orasul Visnjan, Croatia
Orasul Visnjan din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria verde // Orasul Visnjan

Orasul Visnjan din Croatia

 

Visnjan este situat pe partea continentala a Peninsulei Istria, dar cu toate acestea aproape de mare. Se afla la doar 12 km est de Porec, si la 3 km vest de drumul Pula-Koper. In urma recensamantului din 2001 numara 621 de locuitori. Cea mai mare parte a economiei este sustinuta de aricultura, cu precadere plantatiile de maslini si viticulture. In plus cei mai multi oameni lucreaza pe coasta si fac naveta catre servici. Partea istorica este amplasata pe un deal, zona locuita din timpuri antice. Datorita climei blande si a solului rodnic, Visnijan are vii foarte bune si este unul dintre centrele agroturistice ale Istriei, precum si o destinatie in traseul vinului.

Ce vizitam in Visnjan

Aici puteti vedea un Geno-park unic de bovine autentice istriene, un observator cunoscut international si la 2 kilometri departare, in Nova Vas, se afla o pestera minunata, Baredine. In aceasta zona va puteti plimba, pedala printre potecile dintre vii, sau sa vizitati numeroasele crame si sa gustati din specialitatile si vinurile locale. Pentru cei ce se intereseaza de vanatoare, in Visnjan si in imprejurimi s-a dezvoltat o ramura a turismului in acest scop. In centrul orasului gasiti magazine, restaurante, o farmacie si o banca.

Localitatea Visnjan este faimoasa pentru observatorul sau astronomic, al 5-lea cel mai important din lume. Cautati-va steaua calauzitoare si revitalizati-va cu un pahar de vin de casa. Puteti de asemenea sa aflati ceva despre astronomie in timpul vacantei pentru ca aici functioneaza Scoala de Astronomie, cu un atelier de astronomie tinut pe timpul verii.

Puteti sa vizitati multe obiective de arta sacra. Altarul din biserica parohiala este impodobit cu o pictura ce ii reprezita pe SS. Cyricus si Julitt, semnata de Zorzi Ventura, datand din secolul al XVII-lea. O biserica cu o arhitectura armonioasa este biserica Sf. Antonie Calugarul, de secol XV. Tot aici este localizata o ferma genetica a speciei de bour istrian, "boskarin", a carui putere si lungime a coarnelor sunt legendare.

Evenimentele din Visnjan

  • Ziua Muncii, Pineta, este un festival traditional de folclor pe 1 mai
  • Ziua Mondiala a Astronomiei, observarea publica a Lunii, pe 2 mai
  • Astroforest (Astropadurea) este o intalnire traditionala pentru pasionatii de astronomie si totodata un festival de muzica alternativa, al vinului, expozitii, observatii astronomice, programe de dans si reprezentatii pirotehnice, la solstitiul de vara, pe 21.06-22.06
  • Mandalenjina este un festival folk, o competitie sportiva si alte forme de divertisment, inte 25-26.07
  • Noaptea Sf. Lovro - observarea ploilor de meteoriti din Perseide, pe 12-13.08
 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Atractii turistice din Istria verde din Croatia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe