Inapoi sus
Peninsula Peljesac, Croatia
Peninsula Peljesac din Dalmatia de sud
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Peninsula Peljesac

Peninsula Peljesac din Dalmatia de sud

 

Intinzandu-se pe mai mult de 355 de kmp Peninsula Peljesac este cea mai mare din Dalmatia. Relativ subpopulata, peninsula este orientate spre Insula Korkula si varfurile sale inalte protejeaza insula si coasta sudestica de asprele vanturi nordice. Terenul uscat este acoperit de macchia in nord si punctat de vii si livezi de maslini si pomi fructiferi in sud.

Spre deosebire de alte parti din Dalmatia sudica care au fost cedate in intregime turismului, peninsula inca pastreaza o agricultura infloritoare, axata in special pe productia de vin. Vinurile Dignac si Postup din Peljesac sunt apreciate in toata Croatia si toate viile Peljesac sunt deschise vizitatorilor. Gustati stridiile si crustaceele de cultura de la Ston, care atrag gastronomi de departe.

Peninsula Peljesac ofera o miriada de oportunitati pentru activitati in aer liber in special daca apreciati o plaja buna. Aceasta zona are mai multe plaje cu nisip: Trstenik, Prapatno, Trstenica, toate aflate in golfuri adapostite.

Orebic este cunoscut pentru lunga si nisipoasa plaja Trsetenica, si constituie un bun amplasament pentru vizitarea peninsulei si a orasului Korcula. De aici puteti ajunge cu usurinta in Viganj, cea mai buna locatie pentru windsurf din Croatia, cu ale sale tarmuri cu prundis. Cataratorii isi pot incerca puterile pe Vf. Smijino Brdo (Sveti Ilija) de 961 de m.

Cum ajungem in Peninsula Peljesac

Nu exista zboruri spre peninsula, cel mai apropiat aeroport fiind Dubrovnik. Daca veniti din Dubrovnik puteti conduce pana in peninsula, dureaza cca 45 de minute. E o destinatie buna pentru o excursie de 1 zi din Dubrovnik. Daca veniti din nord, de la Split, cel mai usor este sa luati feribotul de la Ploce la Trpanj. Feriboturile Jadrolinija fac aceasta scurta calatorie. Planuri de a lega peninsula de continent cu un pod sunt demarate dar acest lucru va mai dura cativa ani.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe