Inapoi sus
Statiunea Dubrovnik, Croatia
Cele mai importante plaje din Dubrovnik
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Plajele din Dubrovnik

Cele mai importante plaje din Dubrovnik

 

Cand vine vorba de plaje in Dubrovnik, acestea sunt in general modeste. Va fi imposibil sa gasiti vaste intinderi de nisip, dar veti avea acces la o apa stralucitoare si niste plaje stancoase. Desi cei mai multi localnici aleg sa se indrepte spre insulele Lokrum si Lopud, exista si cateva optiuni mai apropiate. Cele mai multe plaje ofera si locatii de recreere, precum restaurante, baruri, terenuri de tenis, locuri de joaca pentru copii, piscine si posibilitatea inchirierii de echipament pentru diferite sporturi.

Plaja Banje

Este cea mai faimoasa plaja din Dubrovnik. Este situata in apropierea Orasului Vechi, astfel ca este cea mai la indemana, oferind o frumoasa panorama asupra zidurilor orasului. Nu numai ca iti poti intinde prosopul pe pietris, dar se pot inchiria si sezlonguri si umbrele, fiind o plaja amenajata.

Plaja Copacabana

Nu are in comun cu Rio decat numele, dar este o plaja foarte placuta, situata pe peninsula Babin Kuk. Este o plaja preferata de familii pentru ca apa nu este adanca si exista si un tobogan pentru copii. Daca sunteti genul mai sportiv, putei practica ski-ul nautic, windsurf si alte sporturi acvatice.

Plajele Lapad

La capatul unei alei cu multe café-baruri si restaurante veti putea vedea o serie de plaje cu pietricele, cunoscute sub denuminirea de Plajele Lapad. Plajele pot fi gasite in apropierea marilor hoteluri din peninsula Lapad. Sunt cu intrare libera si se intind de la hotel Splendind la Kompas.

Plaja Sv. Jakov

Aceasta este una dintre cele mai atractive plaje din Dubrovnik, situata intr-o zona izolata, mai inalta a unui golf situat sub biserica si manastirea Sv. Jakov. Desi este mai putin cunoscuta turistilor, localnicii o adora. Pentru a ajunge la aceasta plaja izolata va trebui sa va indreptati spre est de la Poarta Ploce si treceti de hotel Argentina. Dupa aceasta, treceti de fosta manastire si coborati scarile.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe