Inapoi sus
Peninsula Peljesac, Croatia
Principalele plaje din Peninsula Peljesac
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Plajele din Peninsula Peljesac

Principalele plaje din Peninsula Peljesac

 

Plaja Prapartano

Aceasta plaja superba se gaseste la 3 km vest de Ston si este un loc grozav pentru inot. O parte din plaja din acest golf este cu nisip, parte pietroasa dar pe alocuri cresc pini si maslini. Este o plaja adapostita, la capatul unui golf, astfel ca apele limpezi sunt calme si calde.

Plaja Trstenik

Aceasta plaja se afla intr-un golf linistit si este compusa din pietre netede care ofera o buna experienta pentru inotatori. Viata subacvatica este magnifica si exista un centru pentru scufundari care va pot initia in acest sport.

Plaja se afla mai jos de faimoasele podgorii de la Grgich. Se gasesc un numar de cafenele si restaurante de-a lungul plajei unde puteti gusta vinul din Peljesac.

Plaja Trstenica

Aceasta minunata intindere de nisip mai dur s-ar putea sa fie cea mai buna plaja din toata Croatia. Situata chiar la iesire din Orebic, acesta plaja lunga este incadrata de pini si echipata cu dusuri si chioscuri cu gustari.

Se afla la o plimbare distanta de docul de feribot din Orebic si la o zi distanta de Korcula. Intrarea in apa se face pe o zona putin adanca asfel ca plaja este potrivita si pentru copii, mai ales ca apele calme sunt protejate de vant.

Plaja Viganj

La Viganj lucrurile nu sunt atat de calme si linistite, probabil ca de aceea atrage multi windsurferi din toata lumea. Aici se afla un mic sat cu 300 de locuitori, chiar in golful Viganj, cu o lunga traditie in navigatie. Merita sa vizitati casele construite de prosperii capitani din Viganj. Mai spectaculoasa decat acestea este doar privelistea spre Korcula, peste golf.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe