Inapoi sus
Statiunea Rovinj, Croatia
Cele mai importante plaje din Rovinj
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Plajele din Rovinj

Cele mai importante plaje din Rovinj

 

Pentru a se putea asigura accesul la apa pentru toti doritorii, ceea ce coasta stancoasa si ingusta nu prea permitea, o mare parte din plajele din Rovinj au fost acoperite cu cremene fin. Aceste plaje se gasesc in tabara Villas ruby, unde veti gasi golfurile Kuvi si Lone, si unde puteti beneficia de servicii aditionale ca cele asigurate de cafenele, baruri, dusuri, toalete si cabine de schimb. Vanzatorii ambulati sunt prezenti pe plaja si ofera spre vanzare bauturi si prajituri, dar din motive de sanatate va recomandam sa mergeti la o cafenea sau pur si simplu sa va aduceti cu dumneavoastra propria mancare.

Campingurile Valalta si Villas ruby au fost premiate cu steagul albastru in anul 2000 si 2002, premiu ce verifica criterii stricte ce se refera la cat de bine sunt echipate plajele si cat de bine adera la standardele ecologice. La intrarea in mare exista adaptari pentru persoanele cu handical, se face controlul calitatii apei si este un turn de unde salvamarii supravegheaza atent turistii.

Pe Insula Rosie si Insula Kataria nu veti putea ajunge decat cu feribotul, fiind oarecum "cu pretentii". Pentru vacante cea mai recomandata este zona Villas ruby. Are salvamar, toalete, restaurante, bazin pentru copii, topogan de apa. Din 2004 nu se mai poate parca pe plaja, dar exista parcari special amenajate unde puteti lasa masina si de unde mai trebuie sa mergi cca 300 m pana la apa.

Plaje cu steagul albastru in Rovinj

  • "Zabavni Centar" TN Villas ruby: este o plaja stancoasa cu zone betonate, la 3 km de Rovinj
  • A/C Polari: este o plaja lunga de 2 km, stancoasa, cu un camping in zona impadurita. O parte este rezervata pentru FKK, se afla la 2,5 km de centrul orasului
  • A/C Vestar: este intr-o zona protejata, cu o plaja stancoasa, cu cremene, la 5 km de Rovinj
  • Amarin: lunga de 350, in statiunea Amarin
  • Valalta: camping pe plaja
 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe