Inapoi sus
Statiunea Split, Croatia
Cele mai importante plaje din Split
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Plajele din Split

Cele mai importante plaje din Split

 

Exista numeroase plaje si locuri pentru baie in Split si in imprejurimile acestuia. Plajele din Split ofera multe posibilitati de distractie daca ati ales sa va petreceti vacanta aici. Plajele sunt situate in ambele directii relativ la centrul orasului. Acestea ofera posibilitati de practicare a sporturilor de apa precum navigatul si windsurful. Ca in toate zonele din apropiere si majoritatea din Croatia sunt cu prundis. Plaja Bacvice este cea mai populara. In acest complex turistic veti gasi multe baruri, restaurante si toate tipurile de facilitati.

Plaja Bavinice

Aceasta plaja nisipoasa cu ape mici este potrivita in special pentru copii, dar si adultii se pot distra la un joc de "picigin", sport inventat aici, unde se tine si campionatul mondial. Pe plaja puteti sa serviti cafea, o bautura racoritoare, sa mancati inghetata sau un hotdog. Avand in vedere ca este un loc foarte popular este extrem de aglomerata la sfarsit de saptamana. Cu toate aceste an de an i-a fost acordat Steagul Albastru pentru curatenie si servicii.

Plaja Znjan

Este cea mai noua dintre plajele din Split, in mare parte pietris dar si cu zone amenajate cu beton. Zona Znjan este formata din mai multe golfuri. Impresia este ca ii lipsesc obiectivele turistice, insa cea mai mare problema este lipsa umbrei. In apropiere exista totusi cateva locuri unde amatorii de plaja se pot improspata cu o racoritoare sub o umbrela. Este situata la aproximativ 5 km sud de centrul orasului.

Plaja Kasjuni

Este o plaja cu nisip si prundis la sud de muntele Marjan, sunt curse de autobuz dar puteti ajunge si pe jos din centrul Splitului. Plaja este ingusta si stancoasa, asa ca vizitatorii vor trebui sa tina cont de geologie cand isi fac bagajele. Pe plaja exista un cafe bar cu toalete publice, dar nu este nici un chiosc pe plaja. Este destul de aglomerata, dar apa este curata si cristalina.

Plaja Bene

Este situata la nord de Parcul "Padurea Marjan", la care se poate ajunge usor cu autobuzul. Are si zone cu umbra si apa de mica adancime cu nisip, ambele din belsug, astfel ca este potrivita si pentru copii si pentru adulti. In apropiere se gaseste un complex pentru activitati sportive, tennis, badminton, fotbal in cinci, un restaurant cu o oferta larga de peste si alte specialitati. Cea mai apropiata parcare se afla la cca 15 minute de mers pe jos.

Plaja Kastelet

Este situata in golful ce precede Kasjuni, mai aproape cu 500 de m de centrul orasului, si este acoperita cu prundis, dar pietrele sunt mici asa ca nu veti avea nevoie de incaltaminte speciale. Pe plaja veti gasi cafe-baruri si un fast food, cu preturi acceptabile si sandviciuri gustoase. In sezon viata culturala si divertismentul atrag multi turisti, pietele, strazile si magazinele fiind pline de lume.

Plaja Ovcice

In golful Bacvice veti gasi inca o plaja cu nisip, apa calda si destul de curata: Ovcice. Este o plaja grozava si exista si posibilitate sa inchiriati sezlonguri si umbrele. Apa este placuta, insa atrage foarte mult petrecareti si din pacate este putin loc pentru prosoapele de plaja, astfel ca va trebui sa ajungeti de dimineata daca nu vreti sa va petreceti toata ziua la bar sau sa stati pe pietre.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe