Inapoi sus
Statiunea Makarska si muntii Biokovo, Croatia
Riviera Makarska din Dalmatia centrala
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Riviera Makarska

Riviera Makarska din Dalmatia centrala

 

Riviera Makarska se intinde pe o lungime de 60 de km intre orasele Brela si Gradac, cu principalul oras fiind, bineinteles, Makarska. Rivierea Makarska este una dintre cele mai faimoase locatii turistice de pe coasta croata si una dintre cele mai frumoase cu nenumarate plaje cu nisip, pini, ape cristaline si golfulete linistite. Zona este renumita pentru muntele Biokovo, care strajuieste coasta.

Tucepi, Podgora, Zivogosce, Igrane, Brela si Baska Voda sunt doar cateva dintre orasele mai mari situate aici, foarte aproape de Makarska, fiind totodata si minunate locatii pentru vacanta.

Orasul deasupra caruia troneaza muntele Biokovo numara 12 000 de locuitori. Acesta este o combinatie de oras maritim comsopolit, cu a sa frumoasa promenada, si statiune de familie pe parcursul verii. Este o foarte buna destinatie de vacanta pentru cei care doresc sa aiba parte de o mixtura de posibilitati, de la plaja la viata de noapte si chiar putina aventura, cum ar fi drumetiile pe muntele Biokovo. Exista posibilitatea unei calatorii cu feribotul pana la Sumratin pentru cei care vor sa viziteze insula Brac.

Principalele atractii turistice din Makarska

Una dintre principalele atractii turistice din Makarska este manastirea franciscana, fondata de calugari bosnieci in 1614. La subsolul manastirii se gaseste un muzeu de malacologie, care se pare ca are cea mai mare colectie de melci, scoici si midi din lume. Fosile specifice regiunii sunt expuse aici. Un alt punct de atractie turistica este Biserica Sf. Marcu (Crkva sv. Marko), in piata principala (Kacicev trg), construita in 1776.

Varful Biokovo

Varful face parte dintr un lant muntos, fiind cel mai inalt varf din Dalmatia si al doilea cel mai inalt din Croatia, inaltandu-se pana la 1762 de metri in cel mai inalt punct. Daca doriti sa urcati acest munte puteti sa va puneti tabara de baza lui, intr-unul din orasele de coasta de la poale, de pe Riviera Makarska, dar tineti cont ca poate cel mai potrivit ar fi chiar orasul Makarska.

Ce e de vazut pe Vf Biokovo

Muntele este foarte potrivit pentru plimbari si drumetii, cu varful Vosac (1422 m) la doar 4 km de centrul orasului Makarska, traseul fiind bine marcat prin stalpi de marcaj. De la varful Vosac, dureaza 2 h pe o alta poteca bine marcata pana la varful Sveti Jure (Sf. Gheorghe), cel mai inalt varf din zona, cu o inaltime de 1762 m. De aici pot fi admirate privelisti superbe ale tarmului croat si ale insulelor. In zilele senine pot fi vizibile de cealalta parte a Adriaticii chiar si Bosnia si tarmul Italiei. Drumetii organizate de diferite niveluri de intensitate sunt disponibile daca doriti sa va alaturati unui grup cu ghid profesionist.

In satul Kotisina se gaseste o gradina botanica care gazduieste o varietate de specii vegetale. In general muntele este acoperit de plante salbatice si flori. Una dintre multele varietati de geranium, numita Biokovo provine de aici. In ceea ce priveste fauna, pe acest masiv traiesc mai multe specii de capre.

Alte informatii despre masiv puteti gasi pe site-ul ofcial la www.biokovo.com.

Centru turistic din Makarska de la Obala kralja Tomislava 16, 21300 Makarska.
Tel: 021 612 002 ;021 616 288
Fax: 021 612 002 or 021 616 288
Email: tzg-makarska@st.t-com.hr

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe