Inapoi sus
Crikvenica, Croatia
Statiunea Crikvenica
esti aici : Sejururi Croatia // Kvarner // Statiunea Crikvenica

Statiunea Crikvenica

 

Crikvenica este cea mai importanta asezare de pe coasta Vinodolski, la gura de varsare a izvorului Dubracine, si este situat la doar treizeci de mile departare de Rijeka. De-a lungul secolelor, s-a dezvoltat in zona de coasta, mai intai ca un port comercial, apoi ca sat pescaresc si in final ca statiuni turistice. Traditia in turism dateaza din anul 1891, cand s-a deschis faimosul hotel „Therapy” (terapie) si din anul 1906 cand a aparut primul spa.

Marea este caracterizata prin oligominerale sanatoase si curate si absenta noxelor polenul alergenic si a gazelor reziduale. Intregul oras este de fapt o Riviera cu un sir de statiuni turistice conectate: Selce, Crikvenica, Dramalj si Jadranovo. Orasul se extinde pe aproximativ 28 km patrati, in zona de coasta, care are aproximativ 15 km lungime si aproximativ 2 km latime, si este situat intre mare si reciful alungit al litoralului, la o inaltime medie de aproximativ 300 m deasupra nivelului marii.

Hotelurile cu bucatarie gastronomica variata, cu barurile situate pe plaja ce servesc bauturi racoritoare si numeroase restaurante private, satisfac toate dorintele. Concertele, expozitiile, spectacolele folclorice si festivitatile tradiĊ£ionale va vor umple timpul liber. La dispozitia dumneavoastra sunt numeroase terenuri de joaca si echipament pentru diferite sporturi: polo pe apa, canotaj, windsurfing, navigatie, tenis, mini golf, etc. Marea limpede ca de  cristal, plajele lungi si stancoase sau nisipoase, fac ca aceasta destinatie sa fie perfecta pentru vacantele intregii familii.

Oferta turistica cuprinde diferite tipuri de cazare in hoteluri, inconjurate de vegetatie mediteraneana si cu o bucatarie mediteraneana locala. Ar trebui sa incercati, cu siguranta, unele delicatese locale, cum ar fi sunca, cascavalul Grobnicko, paste de casa, carne de miel si peste. Din desert nu trebuie sa lipseasca tortul Frankopan, care poate fi gustat doar aici. Crikvenica este o statiune pentru sanatate datorita plajelor cu noroi utilizate in scopuri medicinale. De asemenea, in centru este un acvariu cu flora si fauna din marea Adriatica, unde veti putea admira multi pesti tropicali.

Evenimente in Crikvenica

Luna iulie incepe cu un eveniment cultural si de divertisment Vara in Crikvenica (Summer in Crikvenica), care include o serie de concerte, spectacole muzicale si de teatru, seri literare si evenimente sportive cu oaspeti locali si internationali.

In fiecare an, turistii sunt atrasi de un obicei indelungat prin care pescarii locali iau in barcile lor turisti si merg sa pescuiasca impreuna. Dupa o zi lunga de sedere pe mare, la intoarcere sunt premiati aceia care vin cu cea mai mare captura. Victoria se sarbatoreste printr-o petrecere.

Plajele din Crikvenica

Intreaga Riviera este foarte atractiva datorita marii si a posibiltatilor de a face plaja. Plajele sunt foarte frumoase, curate si variate pentru a satisface toate gusturile. Aici puteti gasi plaje cu pietris, cu nisip sau stancoase, si plaje mici concepute pentru nudisti.

  • Plaja "Pools by hotel Varazdin" (Piscine langa hotelul Varazdin) - plaja artificiala cu doua piscine, situata in apropiere de centrul orasului
  • Plaja Balu Strada si Plaja Gradsko Kupaliste Crikvenica - principala plaja publica din Crikvenica, este o plaja cu nisip si pietris lunga de 1.5 km, situata in centru. Zona de plaja este  imprejmuita si are doua intrari accesibile de pe drum
  • Plaja Omorika- plaja publica cu nisip si pietris situata in suburbia Dramalj; de aici se intinde faleza pana in centrul orasului Crikvenica
  • Plaja Poli Mora - este o plaja publica stancoasa in apropiere de centrul orasului

Atractiile din Crikvenica

Pentru ca este si a fost in primul rand un oras/statiune de vacanta nu sunt prea multe lucruri de vazut in Crikvenica. Deci, mai bine va indreptati spre una dintre plaje pentru a va relaxa!

Din punct de vedere istoric, unul dintre principalele puncte de atractie din oras este Castelul Frankopan (Kastel Frankopan in croata). Construit in 1412 de catre contele Nikola Frankopan este considerat a fi una dintre primele cladiri din Crikvenica. De-a lungul anilor a avut diverse utilizari inclusiv ca manastire, loc pentru soldatii aflati in convalescenta, precum si ca si casa de copii. Astazi este Kastel Hotel - cu o astfel de istorie, astfel ca va puteti caza chiar si acolo!

Informatii turistice in Crikvenica
Birou turistic (tel 051 - 241 051) este la Trg Stjepana Radica 1c.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Regiunea Kvarner din Croatia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe