Inapoi sus
Statiunea Medulin, Croatia
Statiunea Medulin din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Statiunea Medulin

Statiunea Medulin din Croatia

 

Chiar in centrul statiunii Medulin se afla biserica Sf. Agnes. Aceasta adaposteste o cruce de fier si fresce din secolul XV. Aici se organizeaza vara concerte de muzica clasica. Zona Medulin a fost locuita din preistorie iar descoperirile de la capul Kasteja si de pe dealul Vrcevan sunt dovada existentei acelor locuitori. De asemenea, aici s-au descoperit si urmele unei fortificatii preistorice, o vila romana si morminte antice.

Excursii in regiunea Medulin

Splendida coasta este constituita din 25 km si 10 mici inslule nelocuite. Dintre acestea cele care pot fi vizitate cu plecare din Medulin sunt urmatoarele: Ceja, Levan, Bodulas si Fenera. La Fenera, insa , nu se poate ajunge cu fribotul pentru ca nu are port, singurul acces putand fi facut cu o barca personala. Pe celelalte trei insule sunt mici veti gasi restaurante unde va puteti petrece timpul. Alte insule si golfuri pot fi vizitate luand un taxi de apa. Regiunea Medulin are si multe ale locuri intresante de vizitat cum ar fi:

  • Banjole
  • Pomer
  • Zona capului Kamenjak, arie protejata

Posibilitati de practicare a sporturilor in Medulin

Turismul sportiv este foarte dezvoltat la Medulin. Exista terenuri de fotbal, de mini-golf, tenis, volei, locuri unde se poate face windsurf, navigatie, echitatie, scufundari, ski nautic si multe altele. De asemenea puteti inchiria o hidrobicicleta, un jet ski, echipament pentru scufundari si motociclete.

Plajele din Medulin

Coasta din regiunea Medulin este plata si nisipoasa. Un grup de zece insule si un fenomen de coasta format din bancuri de nisip conectate cu tarmul constituie un punct de atractie. Vizitatorii pot alege intre plaje cu nisip sau pietre, plaje abandonate cu stancarii, sau plaje cu prundis si golfuri.

Bijesca, plaja cu nisip de aici este recomdanta familiilor cu copii mici. Golful din est apartine campingului, in timp ce partea de vest este utilizata de marile hoteluri. Foarte cunoscuta este zona protejata Kamenjak, unde puteit gasi nenumarate golfuri de-a lungul celor 30 de km de coasta a peninsulei.

Banjole, Frasker si Fraskeric sunt cateva zone cunoscute pentru locurile bune de inot. Pe langa acestea mai sunt plaja Mount in Premantura, Citinera in Banjole, alta in Pjescana Uvala si campingul Pomer in Pomer.

Viata de noapte si divertismentul in Medulin

Medulin are o oferta de viata de noapte excelenta si multe oportunitati de divertisment in timpul verii. In Medulin se organizeaza concerte de muzica clasica la Biserica Sf. Agnes, concerte ale trupei The Brass Band, muzica live pe terasele hotelurilor si multe altele.

Pentru cei mai tineri sunt petreceri care tin toata noaptea. Sunt cateva cluburi, puburi si baruri de noapte cum ar fi discoteca Imperial si Dali sau Joy din Premantura si multe altele. Amatorii de distractii pot dansa la una din terasele de la hotelurile Dali, Europa, Belvedere, muzica dance se aude si la terasele din taberele de la Stupice, Runke sau Indije.

In ultima duminica din Iulie se tine sarbatoarea Sf. Iacob, ocrotitorul Medulinului si reprezita o buna ocazie sa va bucurati de evenimente traditionale.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe