Inapoi sus
Opatija, Croatia
Statiunea Opatija
esti aici : Sejururi Croatia // Kvarner // Statiunea Opatija

Statiunea Opatija

 

Cu o populatie de aproximativ 10.000 de locuitori si situata la o distanta de aproximativ 14 kilometri la vest de Rijeka, statiunea Opatija este marea dama a turismului croat. A fost cea mai la moda statiune de pe litoral in timpul Imperiului Austro-Ungar si multe hotelurile frumoase, resedinte si case au fost construite in acea perioada. Orasul a fost declarat prima statiune climato-balneara de la Marea Adriatica, lucru ce a intarit pozitia sa de statiune turistica la moda. A fost atat de atractiva incat la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX a fost vizitata de nume la moda - Printesa Luisa von Sachsen Coburg, regele roman Carol I si regele suedez-norvegian Oscar.

Opatija este locul cu ce mai veche traditie in domeniul turismului de pe coasta de est a Marii Adriatice si este destinatia turistica lider din Croatia in domeniul organizarii conventiilor.

Infrastructura turismului satisface toate tipurile de nevoi avand un puternic centru pentru conventii, restaurante superbe, hoteluri moderne, magazine interesante si echipate, hanuri decorate, vile, case de tara, sanatorii, pavilioane, plaje de inot, parcuri si promenade, fiind astfel o destinatie excelenta atat in timpul verii cat si in timpul iernii. Foarte interesante sunt in special parcurile, care au multe plante indigene care acopera o mare parte din suprafata Rivierei sale.

Cum ajungem in Opatija

Aeroportul Rijeka este cel mai apropiat aeroport. De la Aeroportul Rijeka puteti lua  unul dintre autobuzele care asteapta in afara cladirii terminalului pana la statia de autobuz principala din Rijeka. De aici, puteti lua apoi un alt autobuz spre Opatija - durata calatoriei este de aproximativ 20 de minute.

Atractiile din Opatija

Lungomare

Lungomare este o promenada pe litoral lunga de 12 km care a fost initial construita in 1889, si care se intinde pana la Lovran. Initial a fost construita pentru a fi folosita in fizioterapie (dupa cum s-a mentionat, Opatija a fost o statiune pentru sanatate). Acest drum trece pe langa mare si pe langa multe dintre atractiile din aceasta zona.

Fecioara cu pescarusul

Unul dintre simbolurile cele mai faimoase din Opatija este Maiden with the seagull (fecioara cu pescarusul), o sculptura din 1956, ce infatiseaza o fata care isi intinde o mana spre un pescarus,  privind spre mare.

Biserica Sfantul Iacob

Biserica Sf. Iacob este construita pe locul  manastirii de unde a aparut Opatija. Parti din stemul bisericii au fost construie la inceputul secolului al XVI-lea, dar majoritatea structurii sale actuale a fost reconstruita in anul 1937.

Vila Angiolina

Vila Angiolina este prima cladire importanta care a fost construita in moderna statiune Opatija in anul 1844 - si exista si astazi. Aceasta este inconjurata de un frumos parc natura cu plante aduse (la acel moment) din India, China, Japonia, America de Sud si Australia.

Opatija este o statiune destinata relaxarii. Desi are putine obiective turistice puteti face multe lucruri in acest oras situat pe coasta. Va puteti bucura de viata de noapte de aici, de natura, mancare si de vreme.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Regiunea Kvarner din Croatia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe