Inapoi sus
Statiunea Porec, Croatia
Statiunea Porec din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Statiunea Porec

Statiunea Porec din Croatia

 

Porec este cea mai populara statiune din Istria si a fost numita locatie de top in Croatia de catre Biroul National de Turism din Croatia. Sunt mai mult de 100 000 de locuri de cazare in zona, dar hotelurile si ale facilitate sunt intinse pe o suprafata destul de mare astfel ca nu da senzatia de inghesuit. Este un oras istoric la jumatatea drumului vestic al peninsulei istriene. Este un rai pentru turisti, cu a sa istorie bogata si frumusete a tarmului. Datorita climei moderata, blanda, coastei cu numeroase insule si peninsula, pini si plaje frumoase si protejat de mare de catre insula Sveti Nikola, Porec a devenit unul dintre centrele fruntase ale turismului croat, dezvoltandu-se dintr-un mic sat pescaresc intr-un centru turistic atractiv.

Principalele atractii pentru turisti din Porec sunt cele doua golfuri aflate la sud de oras, Laguna Zelena si Laguna Plava (verde, respectiv albastra). Aceste sunt aproape ca niste orase, fiecare avand cateva hoteluri precum si campinguri, porturi, zone de cumparaturi si divertisment. Cei mai multi turisti se cazeaza in una dintre aceste doua locatii.

Ce vizitam in Porec

Data fiind bogata istorie a orasului, o vizita in orasul vechi este indicata pentru ca aici pot fi gasite o serie de situri istorice, in special Basilica Euphrasian, datand din secolul VI, care se conserva foarte bine si este cunoscuta pentru superbele mozaice de aur. Basilica reprezinta de fapt o suma de mai mute cladiri inclusiv un baptisteriu si Palatul Episcopal. Intrarea este libera, dar o mica donatie este intotdeauna apreciata. Basilica a fost declarata un sit de Patrimoniu Mondial UNESCO in 1997.

Via Decumana este strada principala din Porec si merge de la est la vest prin centrul orasului vechi. Aceasta se suprapune principalului drum din perioada de stapanire romana. Piata Marafor este locul unde forumul roman se gasea in vremuri antice, alaturi de care se pot inca vedea ruinele a doua temple, inchinate lui Neptun si Marte.

La nord de piata Marafor, se afla Cladirile Parlamentului (ce in trecut era un parlament regional al Istriei, dar acum cladirile servesc drept muzeu). Au fost convertite dintre cele ce apartinusera unei biserici Franciscane construite intre secolele XII - XIV.

Centrul de informare turistica din Porec
Adresa: Zagrebacka, nr  9
Telefon: 052 451 293
Fax: 052 434 160
Email: info@istria-porec.com.
Informatii electronice la www.to-porec.com (site-ul centrului de informare turistica), istra.com sau porec.hr (doar in limba croata).

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe