Inapoi sus
Statiunea Pula, Croatia
Statiunea Pula din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Statiunea Pula

Statiunea Pula din Croatia

 

Pula (Pola in italiana) este cel mai mare oras din Istria, localizat la capatul sudic al peninsulei. Pula a fost la un moment dat o baza navala importanta a imperiului Austro-Ungar. Astazi este un important port croat si un centru industrial, situandu-se oarecum la mijloc intre un oras-port aglomerat si o statiune de pe Riviera istriana. Romanii au ocupat orasul in 178 i.H. cand au construit uimitorul si faimosul amfiteatru, ce ramane si astazi in utilizare ca si teatru de vara, fiind folosit pentru reprezentatii de opera, concerte pop precum si binecunoscutul festival de film care se tine aici din 1953.

Amfiteatrul din Pula a fost construit la inceputul primului secol i.H. . Este al saselea ca marime din lume, cu o capacitate de 22 000 de oameni. Partea exterioara este aproape completa, in timp ce locurile din interior au ramas doar partial. De-a lungul istoriei orasul a fost distrus de Augustus, reconstruit tot de el si numit Pietas Julia. La 1148, Pula a intrat sub dominatia Republicii Venetiene, iar 200 de ani mai tarziu a fost distrus de genovezi. Venetienii au continuat sa conduca orasul pana in 1797, cand dupa tratatul de la Campo Formio, orasul a trecut sub dominatie austro-ungara. Orasul a fost cedat Italiei dupa primul razboi mondial. In urma celui de al doilea razboi mondial, a apartinut Croatiei, una dintre republicile iugoslave.

In ceea ce priveste orasul ca statiune acesta ofera o gama larga de optiuni pentru o vacanta placuta. Hotelurile si apartamentele sunt raspandite peste tot in oras si in imprejurimi. Multe facilitati turistice se afla in afara localitatii, pe multele plaje ce se intind 100 de km pe coasta peninsulei istrine, astfel ca turistul poate alege dintr-o gama larga de sporturi acvatice. Chiar in apropiere de centrul orasului se afla Verudela, Stoja si Lungo Mare, toate locuri ideale pentru o baie.

Viata de noapte si divertismentul in Pula

Pula este un oras in care au loc reprezentatii, in special in timpul verii, aici veti gasi tot soiul de evenimente. Amfiteatrul este locul unde o multitudine de evenimente sunt puse in scena in aer liber. Se gasesc numeroase locruri de divertisment si numeroase restaurante, taverne, pizzeria, café baruri, discoteci.

In hotelul Histria se gaseste Casinoul Las Vegas care este deschis toata noaptea

Multe cluburi de noapte si baruri va vor oferi momente de neuitat si petreceri pana in zori.

Mostenirea culturala a orasului Pula

Pula este orasul festivalurilor si evenimentelor culturale. In timpul sezonului sunt doua festivale in zona: festivalul de film de la Pula si cel de la Motovun. Aceste doua evenimente sunt motive pentru vizite a unor cunoscuti invitati internationali si scena unor premiere de filme noi.

Arena este bineinteles faimosul amfiteatru si locul unde se tin multe evenimente culturale si de divertismet. Festivalul de film de la Pula, este unul dintre ele mai vechi festivale de film din Europa si de-a lungul anilor a atras nume mari precum Elizabeth Taylor, Richard Burton sau Orson Welles.

Centrul de informare turstica din Pula
Adresa: Forum, nr 3
Telefon: 052 219 197
Fax: 052 211 855
Email: info@istria-pula.com

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe