Inapoi sus
Statiunea Rijeka, Croatia
Statiunea Rijeka
esti aici : Sejururi Croatia // Kvarner // Statiunea Rijeka

Statiunea Rijeka

 

Cel mai mare oras din Riviera Kvarner este Rijeka, care are o populaţie de peste 200.000 de oameni si care este al treilea oras ca marime din Croatia si totodata este si cel mai aglomerat port. Peisajul montan inconjurator, din districtul Primorsko-Goranska, sporeste frumusetea zonei, care este una dintre regiunile turistice cele mai dezvoltate din Croatia.

Clima mediteranean moderata este un bonus suplimentar. Temperaturile medii din luna ianuarie, sunt în jurul valorii de 5°C, iar cele din mijlocul verii de 23°C, inregistrandu-se in total peste 2000 de ore de soare anual.

Acest oras este centru-cheie pentru turismul de afaceri si pentru congrese. Aici sunt gazduite o serie de evenimente, dintre care cele mai importante sunt :

  • Targul de primavara in luna aprilie
  • Targul de automobile in luna mai
  • Targul de Nord al Marii Adriatice in octombrie
  • Targul de Craciun in luna decembrie

La distanta de 30 km de la Rijeka sunt munti care ofera multe oportunitati pentru amatorii de drumetii, alpinism, vanatoare si pescuit. In timpul iernii, cand acesti munti sunt acoperiti cu zapada ofera multe partii pentru toate tipurile de schiori.

Ca un oras de coasta Rijeka ofera sansa de a practica multe activitati sportive, cum ar fi sporturile acvatice, care includ regate de navigatie, concursuri de pescuit la nivel internaţional, sub-aqua concursuri seafishing, de înot şi polo pe apă. Aproape de Rijeka este, de asemenea, cunoscutul motodromul Grobnik.

Iubitorii naturii pot vizita Parcul Natural Učka sau Bjelolasica în Gorski Kotar.

Cum ajungem in Rijeka

Fiind unul dintre cele mai importante noduri rutiere si cel mai mare port din tara, aveti mai multe posibilitati prin care puteti ajunge in Rijeka. Accesul rutier este usor din Zagreb, Split, Liubliana sau Trieste, iar de aici se poate face legatura cu restul Europei. O linie de cale ferata ce traverseaza raul este conectata la gara principala. Daca ajungeti cu avionul, cel mai apropiat aeroport este situat pe o insula, la cca 30 km, in timp ce orasul in sine are un aeroport de agrement. Liniile de feribot fac legatura intre multe orase de pe coasta croata, existand si linii internationale spre Grecia, Italia sau Albania.

Biroul de informatii turistice din Rijeka se gaseste pe stra Uzarska, nr 14
Telefon: 051 315 710
Fax: 051 315 720
Email: tz-rijeka@ri.t-com.hr

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Regiunea Kvarner din Croatia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe