Inapoi sus
Statiunea Rovinj, Croatia
Statiunea Rovinj din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Statiunea Rovinj

Statiunea Rovinj din Croatia

 

Rovinj este probabil una dintre cele mai cunoscute si frumoase statiuni si orase din Mediterana. Este o binecunoscuta destinatie turistica si are multe locuri de cazare de lux, hoteluri, apartamente, camere, vile si complexe. Se afla la cca 40 de km de Pula. Intregul tarm al Rovinj, precum si cele 22 de insule fac parte dintr-o zona protejata. Veti fi fascinati de strazile medievale inguste, de atmosfera meditareaneana calda si varietatea culturala.

Rovinj a fost initial un port de pescari, si principalul oras din peninsula. Astazi este un labirint de strazi inguste si un port plin de vase de pescuit precum si yahturi sau veliere. Ca si oras, Rovinj a fost prima data mentionat in secolul VII sub denumirea de Ruvignio-Ruigno. De-a lungul istoriei s-a gasit sub dominatia diferitelor state. O parte insemnata din istoria orasului se petrece sub dominatia venetiana. Din 1283 pana la caderea republicii venetiene in 1797, in Rovinj s-au construit majoritatea reperelor arhitecturale. Dupa caderea republicii venetiene, orasul a trecut sub dominatie austro-ungara, iar din 1918 sub stapanire italiana. Dupa cel de-a doilea razboi mondial a fost cedat Yugoslaviei.

Rovinj este exemplul clasic de oras mediteranean. A fost fortificat cu doua randuri de ziduri de aparare chiar din Evul Mediu, mai tarziu portile orasului fiind incorporate intr-o noua organizare urbana. La sfarsitul secolul XVII, insula Rovinj a fost legata de tarm. La acea vreme orasul a inceput sa se dezvolte. Astazi orasul este una dintre cele mai dezvoltate statiuni la mare din Croatia, ce ofera o intreaga gama de oportunitati pentru turisti, toate incadrate intr-o atmosfera pitoreasca a orasului antic, din mijlocul padurilor de pini.

Viata de noapte si divertismentul in Rovinj

Rovinj are o oferta buna in ceea ce priveste viata de noapte. Va puteti bucura de muzica pe terase, la concertele de muzica clasica din manastirea franciscana sau pur si simplu puteti incerca ceva traditional precum Rovinj festa. Festivalul de muzica pop si alte evenimente interesate sunt intotdeauna puse in scena in apropiere de mare. Cu un pahar de vin istrian in mana si o companie placuta puteti petrece momente de neuitat.

Aici este plasat un faimos centru de distractii istrian - Monvi, la 1km de centrul orasului Rovinj, in apropiere de hotel Eden. Acesta acopera o suprafata de 6000 de mp, asigurand tot felul de distractii pentru toate varstele si pe parcursul intregii nopti. Puteti sa va binedispuneti la una dintre pizzeriile, tavernele, fast foodurile, patiseriile de aici, sau la amfiteatru, cabaret, discoteca, toate situandu-se in zone apropiate de plaja.

Biroul de informare turistica din Rovinj
Adresa: P. Budicina nr 12
Telefon: 052 811 566
Fax: 052 816 007
Email: info@istria-rovinj.com

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe