Inapoi sus
Statiunea Split, Croatia
Orasul Split din Dalmatia centrala
esti aici : Sejururi Croatia // Coasta Dalmata // Statiunea Split

Orasul Split din Dalmatia centrala

 

Split este principalul oras din Dalmatia, fiind totodata si unul dintre cele mai mari orase din Croatia, si cel mai mare oras de pe coasta adriatica a Croatiei. Si-a inceput existenta atunci cand imparatul Roman Diocletian si-a construit aici un palat, la sfarsitul secolului al III-lea era noastra. Palatul lui Diocletian este astazi un foarte bine conservat palat roman ce se regaseste chiar in inima orasului.

Statiunea Split este un bun punct de plecare in vederea explorarii coastei, insulelor si a Adriaticii, fiind de asemenea un port aglomerat, avand un aeroport international si curse de feribot regulate spre insulele din apropiere, Adriatica de Nord sau Sud si chiar Italia si Grecia.

Aeroportul modern din SplitAeroportul modern din Split

Aeroportul este localizat la Kastela, la 25 km de centrul orasului. Sunt mai multe trenuri pe zi care fac legatura intre Split si Zagreb sau Sibenik. Autostrada A1 de la Split spre Zagreb este o legatura directa si rapida cu capitala. Se plateste o taxa de intrare pe autostrada. Se lucreaza la o extensie a acestei autostrazi spre Dubrovnik. Drumul de coasta E65 se indreapta la sud pre Dubrovnik si la nord spre Rijeka. Acest drum serpuitor este foarte pitoresc dar este teribil de aglomerat vara cand se aglomereaza cu traficul de vacanta. Orasul Split are conexiuni bune cu liniile de feribot spre Italia (Ancna, Pescara), Rijka, Dubrovnik si insule din Dalmatia centrala

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Coasta Dalmata

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe