Inapoi sus
Statiunea Umag, Croatia
Statiunea Umag din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Istria albastra // Statiunea Umag

Statiunea Umag din Croatia

 

Statiunea Umag este un oras si port pe coasta de nord-vest a Istriei, fiind un fel de intrare si iesire pentru Croatia spre Europa. Centrul istoric al orasului este situat pe o peninsula intre doua golfuri putin adanci. Imprejurimile orasului sunt constituite dintr-un pamant fertil, care este potrivit pentru agricultura, viticultura, pescuit si turism. Este cunoscut in special ca un centru sportiv istrian, multi ani la rand fiind gazda turneului ATP pentru numerosi jucatori mondiali de tenis. Umag este o zona de clima mixta, mediteraneana si alpina, care are un efect benefic pentru oamenii cu probleme cardiace sau pulmonare.

Plajele scaldate de soare si hotelurile luxoase sunt doar o parte a ofertei. Programele alternative ofera o mare varietate de activitati care sa va starneasca interesul. Sunt multe hoteluri in Umag, apartamente, bungalow-uri, locuri de campare si porturi cu facilitatile standard. Plajele se ridica la standardele europene ale steagului albastru. Orasul este un paradis pentru turismul sportiv, astfel ca cei mai multi vizitatori se bucura de o multime de facilitati. In afara de tenis, care este cel mai popular sport in statiunile de aici, turistii mai pot avea acces la alte tipuri de recreatii cum ar fi fotbal, popice, mini golf, jogging, echitatie, vanatoare, ciclism, navigatie, surf, ski nautic, scufundari, inot si pescuitul subacvatic. Este o destinatie faimoasa pentru turismul medicinal (sau pentru sanatate).

Trebuie sa incercati faimoasele trufle in unul dintre multele restaurante. Desigur exista o oferta mare de fructe de mare, peste, crustacee si garnituri de asparagus, sau macaroane fuzi la pachet, stropite din belsug cu vin alb sau rosu Malavia Merlot sau Teran. Toate acestea sunt produse locale. Este de mentionat ca Bujstina este una dintre cele mai faimoase drumuri ale vinului din Croatia.

In iulie si august au loc concerte de muzica clasica in biserica parohiala. Tot in aceiasi perioada puteti urmari ATP Croatia Open, in iulie, turneul international de tenis de la Camp Stella Maris, care este la randul lui unul dintre cele mai cunoscute orase turistice din Croatia.

Biroul de Informare Turistica din Umag
Adresa: Trgovacka nr 6
Telefon: 052 741 363
Fax: 052 741 157
Email: tz-grada-umaga@pu.htnet.hr.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni din Istria albastra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe