Inapoi sus
Varazdin, Croatia | Flickr.com
Orasul Varazdin din Croatia
esti aici : Sejururi Croatia // Croatia centrala // Varazdin

Orasul Varazdin din Croatia

 

Varazdin este capitala baroca din Croatia. Fiind o bijuterie a armonie si a intimitatii,  farmecul acestui oras, numit si „Viena a Croatiei”, consta nu numai in arhitectura sa, dar si in pietele si strazile sale incantatoare. Cladirile, muzeele, muzica si florile din Varazdin continua sa ofere o pauza relaxanta de la viata de zi cu zi. Istoria bogata a acestui oras se intinde pe parcursul a opt secole. Acesta a fost casa nobililor bogati din regiune, a proprietarilor de terenuri, a mestesugarilor si a artistilor, in special in anii 1700, cand orasul a inflorit si a devenit capitala Croatiei.

Varazdin este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa, are o mostenire culturala bogata si este cunoscut ca un oras al barocului, al muzicii si al muzicienilor. Centrul frumos conservat al orasului vechi din Varaždin a fost nominalizat pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cimitirul Varaždin este un monument al naturii de cea mai inalta categorie. Orasul ofera numeroase evenimente, inclusiv festivalul Špancirfest, precum si festivale traditionale cu muzica baroca -  festival Varaždin Baroque Evenings, care are loc in fiecare an, in septembrie.

Atractiile turistice din Varazdin

Varazdin County este o regiune deluroasa, cu numeroase podgorii. Frumusetea si ordinea sa il fac sa fie una dintre cele mai atractive destinatii. La acest lucru contribuie cele 354 de monumente cuturale inregistrate, precum si evenimentele culturale care au loc in orasul Varazdin, care este resedinta acestui tinut si care este renumit in afara granitelor croate. In aceasta zona se afla faimoasa pestera Vindija, unde se pot observa urme ale vietii ale omului preistoric din zona europeana.

Opeka Arboretum, pe care multe persoane o claseaza  in top 3 al celor mai frumoase arboretums (un loc unde arborii sau arbustii sunt cultivati in interes stiintific sau educational) din Croatia,  este considerata a fi o capodopera  a peisagisticii.

Castelul medieval Trakoscan, cu padurea sa parc, cu lacul si locul de promenada este unul dintre cele mai frumoase castele din Croatia si este o destinati populara printre localnici si oaspetii internationali. Trakoscan este unul dintre cele mai atractive castele medievale croate si site istoric, avand o padure parc, un lac, trasee prin natura, un muzeu, si un interior foarte bine prezervat. Este pe buna dreptate denumit ''perla din Hrvatsko Zagorje''. Castelul a fost construit la sfarsitul secolului al XIII-lea, in pitoreasca vale Bednja Valley, si este inconjurat de pajisti, paduri, podgorii mici si de muntii cu pante line.

Lepoglava este una dintre cele mai importante dintre numeroasele destinatii turistice. Este cunoscuta pentru biserica sa magnifica, pentru celebra arta de a face dantela de Lepoglava si pentrul popularul altar Ludbreg.

Varazdin Spa este cel mai vechi spa din Croatia care este in prezent o riviera termala, cu numeroase facilitati pentru recreere si de vindecare. 

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte atractii turistice din Croatia centrala si de nord

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe